Gynekolog - chodit k němu či ne?

16. září 2019 v 9:53 | Niki |  Transsexualita

► 1 ◄

Ani gynekolog nic nepozná


Už ani nevím kdo to tenkrát napsal do komentáře, už je to celkem dávno...ale na tom zase tak moc nezáleží. Prostě mi to nějak zůstalo v hlavě a občas jsem na to téma s někým zapředla hovor.
Já jsem taková dost komunikativní (někdo by řekl ukecaná) a zvědavá holka a nedělá mi problém zeptat se kohokoli téměř na cokoli , takže je nasnadě, že zeptat se na něco, co mě zajímá, či co mi vrtá hlavou, je naprosto samozřejmé a vlastně i nutné.
A tady se jednalo konkrétně o mou pipinku (v záběhu a ještě v záruce), tak jasně že jsem měla dost otázek na lékaře různých odborností. Tak nakonec jsem si o mé pipince a věcech souvisejících, povídala s třemi chirurgy, dvěma urology a dvěma gynekology. A prstů (samozřejmě že v rukavicích) či jiných nástrojů jsem tam měla opravdu dost. A kouklo se na ni ještě pár dalších lidí, také se k ní vyjádřili...takže názorů a informací mám více než dost.

Jestli některá očekává, že její pipinka bude úplně srovnatelná s těmi opravdu hezkými biologickými, tak tady bych radila trochu krotit optimismus...tak skvělí chirurgové ještě nejsou...ale buďme rády za to co dnes dovedou.
Co by za to dala Lili (Eddie Redmayne ve filmu Dánská dívka) tenkrát v roce 1930. Rozhodla se pro, na tu dobu, vysoce riskantní operaci s kterou doposud nikdo neměl zkušenosti a nakonec zemřela na následky pooperačních komplikací.
Dnes si to "odbudeme" na operačním sále za necelé tři hodiny, pár dní si poležíme v nemocnici a pak hurá domů. A výsledky bývají více než uspokojivé.


Urolog.

Svého "starého" urologa jsem musela vyměnit za jiného (a mladšího). Sice se ke mně choval hezky a lichotil mi, ale nezvládal péči a pořád měl obavy, aby mu pojišťovna proplácela výkony, které se ženám nedělají.
Nový urolog je jiná třída...(tam jsem bohužel musela s pravdou ven), naštěstí měl a má ze mne jako z pacientky radost, protože se prý něčemu přiučí a je zvědavý jak to doktor Vřeský udělal. Vřeského zná a ví že dělá i tyto operace, ale neměl ještě tu možnost vidět to na vlastní oči. No...myslela jsem, že mi napoprvé udělá jen sono, ale zjistil pohmatem i velikost prostaty a udělal mi cystoskopii. Ani jsem se nestačila pořádně bát, protože než jsem se vzpamatovala, tak už to bylo za mnou. Ale...být muž, tak asi to vyšetření bylo o něco více nepříjemnější.

Takže...ledviny v pohodě, prostata v pohodě a močový měchýř také. Práci doktora Vřeského chválil a říkal, že netušil, že to po zahojení to vypadá tak dobře. Na mou otázku (tušíte asi jakou) odpověděl, že na první pohled nejde vůbec nic poznat, teprve až když prováděl tu cystoskopii, tak tam byly viditelné nějaké odlišnosti. Prý, pokud bych mu předem nic neoznámila, tak by si myslel, že jsem měla dole nějakou operaci, případně by se na to zeptal.
Takže dobrý.

Gynekolog.

Tak bohužel...nedá se nic dělat...gynekolog to pozná.
Prý sice existuje mizivá možnost, že pokud by některá přišla na gyndu někde v malém městě, kde s něčím podobným nemá lékař žádné zkušenosti a řekla by, že je po nějaké větší operaci "spodku", tak by to snad mohlo projít, pokud by se dál na nic nezeptal a po ničem nepídil....což je málo reálné, protože gyndaře by určitě zajímalo na jaké operaci jsme byly, atd., že?

Lucka už v minulém článku něco o gynekologovi napsala, což je dobře...já už se nemusím tak rozepisovat. Nějak jsme obě měly pocit, že se tady málo píše o tom, jak to je po operaci a téma "gynekolog" tady snad ani nikdo nezmiňoval. Je to snad tabu? Doufám že ne, protože by to tabu v žádném případě být nemělo. Je to něco, co by všechny mělo zajímat. Ale ono to spíše vypadá, že některé ani na gyndě nebyly nebo si myslí že to není nutné.
Ono to tedy životně nutné opravdu není...(máme po operaci, tak čert vem všechny lékaře a nějaké kontroly, že?)...ale je to nanejvýš potřebné. Přece je dobré vědět v jakém stavu ji máme, nehledě na to, že to (chodit na gynekologické prohlídky) k ženám prostě patří.

Já se na své první vyšetření těšila a připadala jsem si jako 12-letá puberťačka...to by mne před lety ani ve snu nenapadlo, že budu chodit na gyndu a polezu na "kozu".
Jak jsem se dozvěděla, můžeme mít v pipince přemnožené nějaké nevítané bakterie a nemusíme o tom ani vědět, protože je absence nějakých příznaků a myslíme si, že je vše v pořádku.


Pokračování zítra....




Vzkaz pro "modrou osobu s modrým blogem" - tedy BM


Když má někdo rád ta cizí slovíčka...tak tedy můj Post-edit na tvůj PostEdit - i když víme že je to hovadina.
A navíc je třeba umět cízí slovíčka dobře používat a rozumět jim a ne s nimi práskat napravo, nalevo.



Vyjádřím se "Lonely" k tvým několika větám.


PostEdit:A heleme se, infantilní pořád píší svůj blogísoulíček č:267 a vedou si na mne složku vytržených komentářů odněkud z kontextu, které jsem měla napsat já. Ne vše je ode mne, co vykládají. Moje názory a komenty, za kterými si stojím, jsou zde a ne na pochybných webech nízké úrovně, se kterýma nemám nic společného. Asi mne už nepřekvapuje, že kdo nemá v ČR STB složku na někoho, jako by nebyl. Jen mne překvapuje, že takovýhle stupidi mají potřebu zmiňovat můj modrý blog a pak se cítit dotčeně.


A heleme se, zapomětlivý, prolhaný, arogantní a namyšlený chytrolín se musel ozvat, jak jinak. Ty opravdu trpíš nějakým velikášstvím. Naprostá absence pokory a některých morálních hodnot...což je v rozporu s tím, jak se v současnosti snažíš prezentovat. Neznat tě, tak bych ti snad i uvěřila, kolik že to máš všeobjímajícího porozumění pro druhé, nevyčerpatelnou zásobu soucitu a že se nikdy nepovyšuješ nad ostatní.

Zesměšňovat, urážet a poučovat, to ti opravdu jde...snažíš se dělat nejchytřejší z chytrých a svůj blog označuješ za skvělý a jedinečný, přitom je to většinou snůška keců, které nikoho nezajímají...zvlášť ne ty TS holky, které potřebují praktické a užitečné informace, a také ne ty které mají menší IQ než ty...a to jsou pravděpodobně všechny, že?

Takže není infantilní jen náš blog, ale už jsme infantilní i my dvě...nuže dobrá, myslet si můžeš co chceš, pravda ale je, že na našem blogísku jsou daleko potřebnější a aktuální informace.
Opravdu je od tebe milé, že se distancuješ od "pochybných webů nízké úrovně"...ty jsi přece někde úplně jinde, někde v nějaké jiné dimenzi, kde tvá chorá mysl je vnímána jako zázrak.


Ráda bych tě poučila. (i když ty se poučit nedáš)

1 - není to blogísek č.267, ale 869...nebo 652? Možná to bude blogísek č.4 - no to jsme si dovolily opravdu hodně, velice se ti omlouváme, už budeme hodné a nic podobného si nedovolíme.....ale tak si říkáme, nemáš na tom lví podíl ty, když jsi tak urážela naše předchozí blogy??
2 - nevím co to je složka vytržených komentářů odněkud z kontextu - ale pokud máš na mysli komentáře vytržené z kontextu, tak to už bych chápala. Je nám líto, nejdeme s dobou a žádné šanony ve skříních na tvou osobu nemáme...možná že si o tobě vedou složku na policii nebo soudech...my si jen na památku zkopírovaly některé tvé články a komentáře, protože ty si nepamatuješ co jsi dříve napsala, vše se snažíš popřít a děláš ukřivděného.
3 - které jsem měla napsat já? ...opravdu jsi všechno napsal, je mi líto. Se ale divím, že paměť ti nějak neslouží.
4 - moje názory a komenty, za kterými si stojím, jsou zde - tedy na modrém blogu...tak to je pravda (až na ty tvé zesměšňující komentáře na jiných blozích)....z tvého blogu je vše, na co jsem upozorňovala a k čemu jsem psala vysvětlení a svůj názor.

Hele...když už tak svůj blog nadřazuješ nad ostatní a chlubíš se jakou že nemá úroveň, tak buď té dobroty a nepiš tam zavádějící, zkreslené či lživé informace. A pokud se někdy zmýlíš (stane se to i tomu nejlepšímu z nejlepších), tak stačí uznat chybu, opravit text, případně ho vymazat či se nedejbože omluvit....nojo, to bývá těžké...zvlášť pro arogantní psychopaty, kteří tady žijí mezi námi v kabátě, který se dá lehce převléknout.


Niki

Komentáře

1 Necroparanoia Necroparanoia | E-mail | Web | 16. září 2019 v 10:05 | Reagovat

Zajímavé. Vždycky mě zajímalo, kam přeoperovaná slečna chodí k doktorovi a jestli se vyšetřuje úplně stejně. Je pozoruhodné, že dnešní chirurgové umějí vymodelovat tak dokonalou "pipinu" že by kolega urolog nepoznal rozdíl. Každopádně na gyndu choď a prohlídky neflákej, při komplikacích i mimo prohlídky, protože spousta mých kamarádek si takhle rozjela zánět z neléčených bakterií.

2 Niki Niki | 16. září 2019 v 10:37 | Reagovat

Děkuji za názor, jsem za něj ráda.

Na minulém blogu jsme zveřejnily fotografie několika holek pár měsíců (až rok a půl) po operaci...tak snad bych jich pár zase mohla "dát" na blog, ono to občas někoho zajímá a je zvědavý jak to může vypadat. Takže se, budeš li chtít, můžeš podívat na výsledky.

Urolog (v centru Ostravy, poměrně známý a žádaný) měl opravdu radost a byla jsem potěšena jeho přístupem. Mohl být částečně ovlivněn i tím faktem, že věděl dopředu o co půjde, ale myslím si že byl upřímný...doktor Vřeský a asistent doktor Netočný odvedli opravdu dobrou práci a řekla bych, že pár holek může být opravdu více než spokojených.

Já jsem toho názoru, že preventivní prohlídky mají své opodstatnění a že je třeba se starat o své zdraví a své tělo. To za nás nikdo neudělá a nebudeme třeba muset později litovat, že jsme neudělaly to či ono.

3 Lucka. Lucka. | 16. září 2019 v 10:49 | Reagovat

[1]: díky a neboj se, my na ty prohlídky občas chodíme i preventivně pro jistotu, komplikace či problém, to je jasná věc. :-)

4 Lucka. Lucka. | 16. září 2019 v 11:01 | Reagovat

Niki, co vím tak u té Lili to není tak jisté, že zemřela přímo kvůli té operaci, ona umřela až celkem dost dlouho po ní.
ono se to sice říká, ale samotná operace se zřejmě povedla, problém mohl být nepřijetí nového orgánu tělem / protože dělohu a snad i vaječníky měla transplantované/ ale také, kdo ví jaké dávky hormonů tehdy podávali a co podávali a jak na to tělo reagovalo.

5 Niki Niki | 16. září 2019 v 11:29 | Reagovat

[4]: Lucinko, na Wiki píšou, že zemřela na komplikace spojené s transplantací dělohy....tedy pooperační komplikace, jak jinak.
Ať tak či onak, její smrt byla s největší pravděpodobností důsledek, na tehdejší dobu a podmínky, její operace.

Stejně smekám před tou odvahou a motivací, která ji hnala dopředu. Já sama...nevím, nevím, zdali bych do toho šla.

6 Lucka. Lucka. | 16. září 2019 v 12:01 | Reagovat

[5]: Wiki také píšou jen lidé, já právě koukala na nějaký dokument o ní.

tu možnost nepopřely a ani neobhajovaly.

jen že přímo operace se povedla, protože umřela dost dlouhou dobu po té operaci, myslím v řádu měsíců, možná to bylo odmítnutí nového orgánu / což není přímo pooperační komplikace, ale souvisí to s operací/.
ale, prý byla pravděpodobně intersexuální a dokonce u ní převažovaly ženské hormony. :-)

no nic, to je jedno. ;-)  :-)

7 Niki Niki | 16. září 2019 v 16:26 | Reagovat

[6]: No, i dokumenty píšou a natáčejí lidé Lucinko...tohle nikam nevede a absolutní pravdu se stejně nedozvíme, protože je mnoho dohadů a málo doložených faktů. :-)
Údajně měla až čtyři operace a zemřela po té poslední operaci v důsledku infekce...nebyla antibiotika.

Ale abych se dostala k meritu věci...jde o to, co to tehdy v roce 1930 bylo za odvahu, do něčeho takového se pustit. O_O

8 Lucka. Lucka. | 16. září 2019 v 17:35 | Reagovat

[7]:
samozřejmě, jenže ty jsi to napsala jakoby Wiki bylo slovo boží ;-)

je mnoho věcí o kterých se vedou jen dohady a spekulace, protože nejsou zcela známa fakta.

že by zemřela v důsledku pooperační infekce, když zemřela až 3 měsíce po té poslední operaci, to už měla zahojené i ty stehy :-)
proto mě přijde pravděpodobnější varianta, že tělo odmítalo transplantovaný orgán, z čehož nakonec vznikla sepse. ono se dříve po transplantaci nic nepodávalo, aby tělo neodmítlo ten nový orgán, takže to bylo, buď to vyšlo a nebo......

9 Lucka. Lucka. | 16. září 2019 v 17:38 | Reagovat

[7]: jinak věřím že ona s tím do toho šla, že je menší šance že se to povede, spíš jen malá.

10 Niki Niki | 16. září 2019 v 18:56 | Reagovat

[8]:

[9]: Asi bychom to téma měly uzavřít...to bychom o tom mohly debatovat půl roku a stejně nic nevyřešíme.
Důležitější je současnost :-)

11 Lucka. Lucka. | 16. září 2019 v 19:27 | Reagovat

[10]: nojo, ale ona je to taková minulost z budoucnosti. jednou to tak bude, vypěstují pochvu, dělohu, vaječníky atd a transplantují ti to.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

 

Reklama
TOPlist